“Bulgaristan Ulusal Gönüllüler Birliği Arama Kurtarma Ekibi”ni Odamızda ağırladık

Ülkemizde yaşanan büyük depremin ardından kurtarma çalışmaları için Türkiye’ye gelen ve Kahramanmaraş’ta 31 kişiyi canlı bularak, enkazdan çıkarılmasına vesile olan 33 kişilik “Bulgaristan Ulusal Gönüllüler Birliği Arama Kurtarma Ekibi”ni Odamızda ağırlayarak, teşekkür ettik.

Karşılamada Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Yörük, Bulgaristan Cumhuriyeti Müsteşar Konsolosu Metodi Andreev ve Muavin Konsolos Roberto Ivanov ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak ve Meclis Başkanı Emre Alp hazır bulundu.

Ekip lideri George Vlaykov himayesinde olan ve 31 vatandaşımızın sağ salim bulunarak kurtarılmasına vesile olan arama kurtarma ekibine teşekkür ederek, karanfillerimizi taksim ettik.

Ekibin en kıymetli üyelerinden biri olan ve 17 vatandaşımızın sağ salim kurtarılmasına vesile olan Golden cinsi “Kahraman Kilian”a ise, teşekkür belgemizi verdik, milletimiz adına minnetimizi dile getirdik.

Böylesine zor bir dönemde, yardım elini esirgemeyen komşu ülkemiz Bulgaristan Cumhuriyeti’ne ve çok değerli gönüllülerimize bir kez daha şükranlarımızı sunarız.