Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Goerg Birgelen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Goerg Birgelen, Almanya Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu ile birlikte Edirne’de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’i ziyaret etti.

Başkonsolos ziyareti süresince Zıpkınkurt’tan Edirne’nin ticari ve kültürel yapısı ile ilgili bilgiler almanın yanında bir önceki Başkonsolos Wolke ile başlayan ilişkileri geliştirmek istediklerini iletti. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgiler veren Birgelen, iki ülke arasında bölgesel işbirliklerinin gelişmesi açısından çok doğru bir adres olduğunu, ticari ve ekonomik bağların kurulmasında kendilerinden danışmanlık da alınabileceğini kaydetti.

Almanya’nın ülkemizin dış ticaretinde ilk sıralarda yer alan ülke olmasının bir avantaj olduğunu ve bu avantajı ilimizde de değerlendirmemiz gerektiğini ifade eden Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, bu anlamda konsolosluk ve ataşeliklerle olan işbirliklerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Enerji sektöründe olası işbirliklerinden de bahseden Birgelen, Eren ve Zıpkınkurt, Almanya’nın bu alanda ciddi bir gelişme gösterdiğini, Türkiye’de de özellikle Edirne ve çevresinin, yapılacak olan rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına uygun olduğundan bahsettiler.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren Edirne’de inşaat, konfeksiyon, tekstil ve tarım sektörlerinin sürekli gelişme gösterdiğini bu alanlarda iki ülkenin işbirliklerinin olumlu olacağını ifade ettiler. Almanya ile gerek kurumsal gerekse sosyal anlamda temasları olduğunu ve bu temasların ticarete dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Zıpkınkurt, Başkonsolos Birgelen’in ziyareti ile bu sürecin ivme kazanacağına inandığını ifade etti.

Edirne programının verimli geçtiğini ve İlimizden memnun ayrıldığını ifade eden Dr. Birgelen’e Zıpkınkurt, ziyaretleri anısına Edirnekari işlemeli bir tablo hediye etti.

[gallery link="file" ids="3843"]