Trakya Kalkınma Ajansı Destekli Projelerin Açılışı Odamızda Gerçekleşti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı destekleriyle İlimiz Edirne’de yürütülen ve Odamızın “Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta” projesinin de dahil olduğu projelerin açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleri ile Odamız Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Açılış töreni, Edirne Valimiz Sayın Yunus Sezer, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İlimiz kurum ve kuruluş müdürleri, SOGEP Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayata geçirilen projelerin ortakları, Odamız üyeleri, İlimiz ve çevre illerden gelen misafirlerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sayın Bakanımız yaptığı konuşmada, sektördeki yetişmiş, kalifiye iş gücü açığını kapatmayı amaçlayan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetini sürdüren “Gastro Akademi Eğitim Mutfağı”nın ve bölgelerimizdeki işsizlik oranını azaltacak, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilmiş, işsiz genç ve kadınlara yönelik projelerin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığının ve Edirne’mizi öncü şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizin altını çizdi.

Programı kapsamında “Gastro Akademi Eğitim Mutfağı’mızı da ziyaret eden Sayın Bakanımız, Usta Öğreticimiz ve kursiyerlerimiz ile bir araya gelerek, verilen eğitimlere yönelik incelemelerini gerçekleştirdi. Mutfakta şef önlüğü giyerek tezgâha geçen Sayın Mehmet Fatih Kacır, Ramazan ayına özel Ramazan pidesi yapımında kursiyerlerimize eşlik etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fatih Mehmet Kacır’a teşrifleri için teşekkür ediyor, açılışı gerçekleştirilen projelerin hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Trakya-Kalkınma-Ajansı-Destekli-Projelerin-Açılışı-Odamızda-Gerçekleşti-1.jpeg
Trakya-Kalkınma-Ajansı-Destekli-Projelerin-Açılışı-Odamızda-Gerçekleşti-2.jpeg