Odamız Kadın ve Genç Girişimcileri ile Bulgar-Türk İş Forumu'na Katıldık

Meclis Başkanımız M. Emre Alp, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Mustafa Yılmaz, Genç Girişimcilerimiz ve Kadın Girişimcilerimiz ile Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde gerçekleştirilen Bulgar-Türk İş Forumu'na katılım sağladık.

Bulgaristan KOBİ Destekleme Ajansı tarafından organize edilen ve Bulgar Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞAD) tarafından desteklenen Bulgar Türk İş Forumu, “Dünya Kadınlar Günü”nde tertip ediliyor olmasından dolayı başta kadın girişimciler olmak üzere bilgi ve iletişim teknolojileri, bulut ve mobil teknolojiler, oyun teknolojileri, fintech, siber güvenlik, dijital sağlık ve teknolojiler gibi ileri teknoloji sektörler ile makine, elektrikli aletler, otomotiv yedek parçaları, kimyasallar, tekstil ve hazır giyim, inşaat ve inşaat malzemeleri, teknik müşavirlik gibi sektörler özelinde firmaların katılıımı ile gerçekleşti.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'ün, Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov'un, BULTİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Nemutlu'nun ve DEİK/Türkiye Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Mustafa Zeki Sarıbekir'in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği Bulgar Türk İş Forumu'nda, kadın girişimciler tarafından Bulgar-Türk kadınların iş dünyasında aktif rol almaları ve kadın girişimciliğin ülkelerimizin gelişimine sağladığı çeşitlilik ve kalkınma konuları üzerine söyleşiler gerçekleştirildi.

Bulgar Türk yenilikçi teknoloji alanları ve yeşil ekonomi ile ülkelerarası sürdürülebilir yatırım fırsatları istişare edildi. Gerçekleştirilen iş insanları buluşmasında B2B görüşmeleri yapılırken, ülkelerin dış ticaretine ve ekonomisine katma değer sağlayacak iş birliği fırsatları ele alındı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizi dış pazarda temsil etmeye ve İlimize katkı sağlayacak her etkinlikte yer almaya devam edeceğiz.

Odamız-Kadın-ve-Genç-Girişimcileri-ile-Bulgar-Türk-İş-Forumu'na-Katıldık-1.jpeg
Odamız-Kadın-ve-Genç-Girişimcileri-ile-Bulgar-Türk-İş-Forumu'na-Katıldık-2.jpeg