Gastro Akademi'de Sektör Buluşması

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Edirne İşkur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta” projesi kapsamında, işsiz gençlere yönelik istihdam garantili olarak başlatılan aşçı yardımcılığı eğitim kursunda İlimiz sektör temsilcileri ile bir araya geldik.

Edirne Valisi Yunus Sezer, İşkur İl Müdürü Şengül Çildam, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Cemal Turan, Trakya Kalkınma Ajansı temsilcileri ve sektör temsilcilerimiz, Usta Öğreticimiz Berrin Deliormanlı ve kursiyerlerimiz ile tanıştılar ve eğitim mutfağımızı inceleyerek Proje Koordinatörü Elif Yardımcı’dan müfredat ve eğitim süreciyle ilgili bilgi aldılar.

Kursiyerlerimizin istihdam edileceği eğitim mutfağımızda istihdam sağlayıcı olan sektör temsilcileri restoran, otel ve mutfak sahipleri sektördeki eksikliklerin giderilmesi adına kalifiye bir şekilde mezun olacak kursiyerlerimizden beklentilerini dile getirdi.

Edirne’de bir ilk niteliğindeki profesyonel mutfak ile İlimiz ve bölgemizdeki işsiz genç nüfus popülasyonunu azaltmayı amaçlıyor, partnerlerimiz ile sürekli iş birliğine devam ediyoruz.

Gastro-Akademi'de-Sektör-Buluşması-(4).jpeg
Gastro-Akademi'de-Sektör-Buluşması.jpeg