featured

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 18.08.2023 tarihli ve 9080 sayılı yazıda,

NRF Retail's Big Show etkinliğinin, her sene ABD'nin New York şehrinde National Retail Federation (Ulusal Perakende Federasyonu) tarafından düzenlendiği ve önümüzdeki yıl 14-16 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Walmart, Macy's, Target, Saks gibi ABD'li büyük perakende şirketlerinin temsilcilerinin de bulunduğu etkinliğe, ülkemizde kurulu ve perakende sektöründe hizmet veren yazılım/bilişim firmalarının milli katılım organizasyonu ile katılmaları ve bu katılımın "start-up hub" bölgesinde düzenlenmesinde hem katılımcı firmalarımızın dışarıya açılması hem de ülkemizin yenilikçi teknoloji çözümü üreten ülke algısının pekiştirilmesi açısından yarar görüldüğü aktarılmaktadır.

Bu çerçevede, şirketlerin anılan etkinliğe stand ile katılım göstermesi halinde 5447 Sayılı Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turqualıty (Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Kararın uygulama usul ve esaslarına ilişkin Genelgede belirtilen bireysel katılım, tanıtım ve ulaşım giderlerinin % 70 oranında ve etkinlik başına 600.000 TL'ye kadar desteklenebileceği bildirilmektedir.

Bununla birlikte, işbirliği kuruluşları ve Bakanlıkça onaylı fuar organizatörleri tarafından da milli katılım düzenlenmesi de mümkün görülmektedir.

Saygılarımızla.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı deneyin!

Online İşlemler

TOBB internet sitesi üzerinden hızlı aidat ödeme ve belge işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bizi Takip Edin
@endstack