Zİraat Bankası'ndan ETSO'ya Ziyaret

16 Kas. 2018 10:12
Ziraat Bankası'ndan Etso'ya Ziyaret

Ziraat Bankası Edirne Bölge Yöneticisi Kemalettin Bayat, Edirne Şube Yöneticisi Yusuf Şekerci, Selimiye Şube Yöneticisi Murat Kreman, Kıyık Şube Yöneticisi Sevginar Balkanlı ile Edirne Bölge Satış Performans Yöneticisi Kürşad Düzen, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı M. Emre Alp'i ziyaret etti.

Kurumsal krediler hakkında bilgiler veren Ziraat Bankası Edirne Bölge Yöneticisi Kemalettin Bayat,"TBB’nin“Ekonomik Faaliyetin Desteklenmesine İlişkin Tavsiye Kararı” doğrultusunda müşterilerimizin Bankamızdan kullanmış olduğu Kurumsal Kredileri (taksitli ve spot krediler) yeniden vadelendirilmektedir. Söz konusu işlem yapılandırma işlemi olmayıp, müşterilerimizin Mayıs 2019 tarihine kadar olan kredi taksitleri(gecikmiş taksitler dahil) ile spot kredilerinin 6 ay ödemesiz toplam 24 ay vade ile yeniden vadelendirilmesi işlemidir.Yeniden vadelendirme işlemleri kapsamında “hali hazırda vadesi geçmiş ve/veya 30.04.2019 tarihine kadar vadesi dolacak kredi borçları/taksit ödemeleri” yeni ödeme planına bağlanacak olup, söz konusu kredilere %24,00 faiz ve %0 komisyon oranı kullanılacaktır. Vadelendirme dışında kalan orjinal kredinin kalan taksit ödemeleri (orjinal ödeme planı dahilinde) ise mevcut faiz oranı üzerinden devam edecektir.02.01.2018 tarihinde 36 ay vadeli AET olarak yıllık % 16 faiz oranı ile kullandırılan bir kredinin,Varsa vadesi geçmiş taksit ödemeleri ve gecikme faizleri dahil 30.04.2019’a kadar vadesi gelecek Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan taksit ödemeleri (taksitler içindeki anapara tutarları) %24 faiz ve %0 sıfır komisyon oranı kullanılarak yeni bir kredi ile yeniden vadelendirilirken,Orjinal kredinin Mayıs 2019 ve sonraki taksitleri yıllık %16 faiz oranı ile devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zıpkınkurt; "Ülkemiz ekonomisi ve finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmaların düzenlenen çalışmalar ile en kısa sürede son bulacağına inanıyorum. Üyelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak adına kullanmış oldukları kurumsal kredilerin yeniden vadelendirilmesi adına yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederiz. Bu kapsamda Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda her türlü çalışmaları desteklemeye hazırız." dedi.