Zıpkınkurt,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2016 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi

27 Ocak 2017 14:23
Zıpkınkurt,edirne Ticaret Ve Sanayi Odası'nın 2016 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Edirne yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. 2016 yılında yapmış oldukları çalışmaları ve gelecek projeleri basın temsilcileriyle paylaşan Zıpkınkurt, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da geçtiğimiz bir yıl boyunca yaptığımız faaliyetlerimizi ve girişimlerimizi sizinle paylaşmak istedik" dedi.

İç ve Dış Temaslarda yapılan Ziyaretler, Toplantılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kurulan Temaslar, Düzenlenen Konferans, Seminer ve Toplantılar, Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının Çalışmaları,İşbirliği Protokolleri, Fuarlar ve Heyetler, Girişimler, Stratejik Plan Çalışmaları, Sosyal Sorumluluk, Taleplerimiz ve Sonuçları,2017 yılında yenilikleri ve Mesleki Eğitim Faaliyetleri konu başlıkları altında Gerçekleştirilen faaliyetler bir sunum eşliğinde yerel basınla paylaşıldı.

Zıpkınkurt çalışmalar hakkında detaylı bilgi verirken; 2016 yılında Yatırım indirimi, SGK Prim ertelemesi, İstihdam ve KOBİ Finans destekleri, Oda aidat ve vergi yapılandırmaları ve Sicil Affı gibi pek çok başlıkta özel sektör yararına taleplerde bulunarak bu sıkıntıların giderilmesinde önemli çıktılar elde ettiklerinin altını çizdi.

Bunların yanı sıra 2017 yılı Haziran Ayından itibaren TOBB Dijital Dönüşüm Projesi ile Online Belge Sistemine geçilerek Üyelerin Faaliyet Belgesi, Aidat Ödemeleri, Sanayi Kapasite Raporu gibi belgeleri ve işlemlerini Oda Borsalara gelmeden Online olarak elde edebileceklerini açıkladı.

Toplantı sonunda Mesleki Eğitim Faaliyetlerine değinen Zıpkınkurt, İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kurslarının işverene ve işsize sağladığı avantajlardan bahsederek katılımlarından dolayı yerel basın temsilcilerimize teşekkürlerini iletti.