Zıpkınkurt Kariyer ve Sektör Buluşması Etkinliğinde Öğrenciler ile Tecrübelerini Paylaştı

09 Kas. 2017 14:52
Zıpkınkurt Kariyer Ve Sektör Buluşması Etkinliğinde Öğrenciler İle Tecrübelerini Paylaştı

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun gerçekleştirdiği "Kariyer ve Sektör Buluşmaları" etkinliğine Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt konuşmacı olarak katıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayı Odası'nın çalışma yapısını anlatan Zıpkınkurt "Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk amacımız Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın vizyonunun değişmesini sağlamaktı. Nitekim sektör ağırlıklı ve üye odaklı çalışmalarımız ile bu amaçımıza ulaştık. Üyelerimize kaliteli hizmet vermenin yanı sıra, İlimiz ekonomisinin gelişmesi adına çalışmalar da yürütüyoruz. İş dünyasının hareketlenmesi demek İlimiz ekonomisinin de canlanması demektir. İlimiz ekonomisinin ağırlıklı olarak turizme dayalı olmasından dolayı son günlerdeki çalışmalarımızı genellikle turizmin gelişmesi adına gerçekleştiriyoruz. Odamız gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasının hedeflendiği TrakyaKariyer projesinde paydaş olmasının yanı sıra Trakya Kariyer Portalına iş dünyasını dahil etmek için çalışmalar yürütmekte ayrıca Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlemekteyiz." dedi.

Girişimcilik serüveninden örnekler veren Zıpkınkurt "Girişimci olmak için hayal kurmak ve hedefleri yüksek tutmak gerekiyor. Siz gençler bizler için çok değerlisiniz. Çünkü gençler ile birlikte olmak geleceğe sağlam adımlar atmak demektir. Bu yüzden girişimci olmak istiyorsanız eğitimlere katılmalı hayallerinizi ve hedeflerinizi geniş tutmalısınız." sözlerine yer verdi.

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doc. Dr. Mustafa Hatipler ise "Edirne'nin itibarlı tüccarlarından olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un yoğun iş temposu arasında gönüllü olarak bizlere vakit ayırması değerli bilgileri ile deneyimlerini paylaşmasından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Sizlerinde bugün burada rol model olarak karşınızda bulunan Zıpkınkurt'tan ilham alarak hayallerinizin peşinde koşmanızı dilerim." sözlerine yer verdikten sonra katılımından dolayı ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'a plaket takdiminde bulundu.