Yönetim Kurulu Başkanımız

Recep ZIPKINKURT - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

1956 Yılında Edirne’de dünyaya gelen  Recep Zıpkınkurt , müteşebbis ve yatırımcı bir ailenin oğlu. İş hayatına; Trakya bölgesinde bir ilk olan otomatik şişeleme ve el değmeden meşrubat üretim tesisini Edirne’ye kurarak ürettiği Çağlar Gazozlarını tüm Trakya Marmara bölgesine tanıtan babası Cavit Zıpkınkurt’un yanında başladı. Üretim ve pazarlama alanında gösterdiği başarılar sonucu 1976 yılında Çağlar Gazozları’nın (Trakya Meşrubat Gıda San.Ve Tic A.Ş.) yönetimini devralmıştır. 1989 yılında ilk  şirketi Edirne Çağlar Turizmi kurarak, 1976 yılında babası Cavit Zıpkınkurt’un ara verdiği otobüsçülüğe yeni şirketiyle geri döndü.

1996 yılına kadar gazoz üretim tesisine ek olarak Coca Cola ve Camel Distribütörlüklerini de bünyesine katmış olup;  1996 yılında Edirne Yeni Karamürsel mağazasını açarak Edirne’ye çok katlı mağazacılığı tanıştırmış,  yenilikçi ve girişimci ruhunu yansıtan bir adım atmıştır.

İlerleyen zamanlarda  Turizm, İnşaat, Kanatlı Hayvan Yemi İthalat ve İhracatını yapan 9 Adet Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek  babası Cavit Zıpkınkurt’tan devraldığı Trakya Meşrubat Gıda San.ve Tic.  A.Ş ‘yi bir gurup şirketine dönüştürmüş olup bu gün hala Şirketlerinin  Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettirmektedir.

Zıpkınkurt aynı zamanda sosyal hayatta çeşitli derneklerde kuruculuk  ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Yoğun iş hayatı, sivil toplum kuruluşları ve derneklerden arta kalan zamanlarını ise seyahat ederek ve spor yaparak değerlendirmektedir.

Zıpkınkurt evli ve 2 çocuk babasıdır.