Ülkemizden Çin Halk Cumhuriyeti'ne İhraç Edilen Ürünleri Ahşap Paketlemeleri Hk.

31 Ağus. 2016 10:06

Pekin Büyükelçiliğimizce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanalıyla Odamıza gönderilen yazıda;

Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihraç edilen ürünlerin ahşap paketlemelerine ilişkin olarak, özetle Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihraç edilen ürünlerin paketlendiği ahşap malzemelerin Çin Halk Cumhuriyeti’ne girişleri sırasındaki denetimlerde bazı sorunların tespit edildiği, örneğin ahşap paketleme maddelerinde kabukların ayrıştırılmadığı, zararlı canlılarla (haşere) karşılaşıldığı ve paketlemelerde IIPC (International Plant Protection Convention) işaretine rastlanmadığı, Çin Halk Cumhuriyeti Giriş – Çıkış Denetim ve Karantina Bürosu’nun bahse konu paketlerde dezenfektasyon (fumigation) işlemi uyguladığı ve söz konusu ürünlerin ülkemizden çıkışlarında daha fazla özen gösterilmesinin beklendiği ifade edilmektedir.