Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması Araştırması

05 Ocak 2017 10:47

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden Odamıza gelen bir yazıda; Hizmet sektörünün ihracatı tüm dünyada büyük bir hızla büyümekte ve önemi giderek artmakta olduğu bildirilmiştir. 1980 yılından günümüze hizmetler sektörünün ihracatının 10'ar yıllık dönemler itibarıyla gelişimi incelendiğinde, sektörün büyüme hızının mal ihracatından fazla olduğu görülmektedir. Türkiye'nin de 1995 yılında 14,9 milyar dolar olan hizmet ihracatı 2005 yılında 27,8 milyar dolara, 2015 yılında ise 46,3 milyar dolara yükselmiştir.

Ülkemizde hizmet ticaretinin artan önemine binaen son yıllarda hizmet ticaretinin tanımlanmasına ve destek mekanizmalarının geliştirilmesine yönelik ilgili kurum ve kuruluşlarca önemli çalışmalar yürütülmektedir.Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilk defa hizmet ihracatçı firmalarının katılımları ile çok önemli bir çalıştaya imza atacaklarını bildirmektedir.

"Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması Araştırması" ile Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve Ekonomi Bakanlığı tarafından sınıflandırılmış hizmet dektörlerinde faaliyet gösteren firmalar 2015 yılında gerçekleştirdikleri hizmet ihracatı ile sıralanarak kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Araştırma sonuçları, 2023 hedefleri doğrultusunda Türk hizmet sektörünün gelişiminin görülmesine, potaniyelinin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunacağı bildirilmiştir.

"Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması Araştırması" başvuruları http://www.tim.org.tr/tr/500.html adresinden, çok kısa bir sürede ücretsiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

Ek: Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması Araştırması