Türkiye'de Girişimcilik Konferansı ETSO'da düzenlendi

29 Ara. 2015 09:40
Türkiye'de Girişimcilik Konferansı Etso'da Düzenlendi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Koordinatörlüğünde ; Edirne İl Genç Girişimciler Kurulu organizasyonuyla Ekonomist Prof. Dr. Kenan Mortan'ın konuşmacı olarak katuldığı Türkiye’de Girişimcilik ve Edirne’nin Ekonomisi konulu konferans Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlendi.

Toplantıya; ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serkan Üner, Kurul Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Kurul Üyeleri, iş adamları ve Trakya Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Edirne Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serkan Üner yaptığı konuşmada,Edirne Genç Girişimciler Kurulu görev ve çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Edirne'deki genç girişimciliğin gün geçtikçe arttığını, Edirne Genç Girişimciler Kurulu'nun girişimci adaylarına desteğe hazır olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasını yapan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın kadın ve genç girişimcilere önem verdiğini söyleyerek,” Kadın ve gençlerimizi girişimci olmaları için destekliyoruz. Yeni girişimcilere ihtiyacımız var. Girimci yeni fikirleri hayata geçirmek için yeni fikir ve projelere sahip tüm girişimcilere ve girşimci projelere danışmanlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Türkiye ekonomisinde girişimciliğin dünü bugünü ve yarınını verdiği örneklerle anlatan Prof. Dr. Kenan Mortan girişimciliğin önemine değinerek:“Girişimcilik Türkiye'nin yapı taşlarından dır. Girişimcilikte risk almak gerekiyor. Girişimci işinin başında duran, pazarı dünya olarak gören, risk alan insandır.Risk almadan yaparım diyorsanız girişimcilikte bulunmayın. KPSS'ye girin memur olun” diye konuştu. Girişimcilere iş kurarken verilen destekler hakında da bilgi veren Mortan, KOSGEB, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği'nin girşimcilik desteği verdiğinide söyleyerek, melek yatırımcılar hakkında da bilgiler aktardı.İşbirliği güç birliği anlayışı ile iş ortaklığı işletme modelleri kurulabileceğini söyleyen Mortan kadın girişimcilere de kooperatif kurmaları önerisinde bulundu.

Konuşmasında kültür ve turizm şehri olan Edirne'nin kültürel varlığın merkezi olmasının altını çizen Mortan, “Trakya bölge olarak ele alınmalı Edirne başkent olarak düşünülmeli ” dedi.

Prof. Dr. Kenan Mortan katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından konferans sona erdi.