Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu'ndan ETSO'ya ziyaret

06 Mart 2015 09:16
Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu'ndan Etso'ya Ziyaret

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Başkonsolos Akıncı, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile bir süre görüş alışverişinde bulundu. Gümülcine'de yaşayan Batı Trakya Türkleri'nden selam getirdiğini söyleyen Başkonsolos Akıncı, bölgede ağırlıklı olarak tütün tarımı yapan Türklerin Yunanistan'da yaşanan kriz sebebiyle alternatif iş kolları arayışı içine girdiğini belirterek bölgede yatırımların artması gerektiğini dile getirdi. Kriz sebebiyle özellikle genç erkek nüfusun Avrupa ülkelerine göç ettiğini ifade eden Akıncı Türk iş adamlarının Gümülcine'de yatırım yapmaya teşvik edilmesini arzu ettiklerini belirtti.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Gümülcine'deki Türk vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarına destek olmak adına her türlü girişime hazır olduklarını ancak öncelikle yatırımcıyı teşvik edecek sistemlerin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında ki dostluğun gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkonsolos Akıncı'ya teşekkür etti.