Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü'ne ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren katıldı

22 Eyl. 2015 09:30
Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü'ne Etso Meclis Başkanı Mehmet Eren Katıldı

İstanbul Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile İstanbul Sanayi Odası'nda düzenlenen Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım günü etkinliğine Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren konuşmacı olarak katılarak, Edirne'deki yatırım ortamını katılımcılara anlattı.

Her geçen gün daha fazla sanayi yatırımı alan Trakya’daki yeni yatırım fırsatlarını tanıtmak amacıyla İstanbul Sanayi Odası ve Trakya Yatırım Ajansı iş birliğinde bir tanıtım günü düzenlendi. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Odakule’de gerçekleşen “Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü” etkinliğinde yatırımlarda teşvik sistemleri uygulamaları ele alındı ve Trakya’da yatırım yapmış olan sanayicilerin tecrübeleri katılımcılara aktarıldı.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın açılış konuşmalarıyla başlayan Tanıtım Günü'nde, Trakya’da Yatırım Fırsatları konusunda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi,Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli TSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetinbaş ve Edirne TSO Meclis Başkanı Mehmet Eren sunumlarını gerçekleştirdiler. Trakya Bölgesi hakkında Sanayi, ticari ve çeşitli alanlarda detaylı bilgilerin aktarıldığı oturumdan sonra Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin Trakya Bölgesi'ndeki en büyük yatırımcılardan biri olarak bölgedeki deneyimlerini katılımcılara aktardı. Son olarak Trakya’da Yatırıma Devlet Destekleri konusu Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Sait Cordan tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren ise Edirne’nin dışarıdan gelişmiş gibi göründüğünü ancak aslında bir tarım kenti olduğunu söyledi. Türkiye’de üretilen pirincin yüzde 50’sini ve ayçiçeğin de yüzde 25’inin Edirne’de yetiştiğini söyleyen Eren, gıda ürünleri imalatının şehrin en önemli sanayi kolu olduğunu söyledi. Turizmin kent için önemine de değinen Eren, hem tarihi derinlik hem de Saros Körfezi’nin zenginliğinin çok önemli katkı sağladığını belirtti.

Eren konuşmasında Edirne Organize Sanayi Bölgesi, Trakya Teknopark, Havsa Lojistik Merkezi gibi Edirne'nin cazip yatırım alanları hakkında da bilgiler verdi ve yatırımcıları Edirne'ye davet ederek, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgeye gelecek yatırımcılara destek verileceği sözünü verdi. Edirne'nin bir Avrupa kenti olduğunu da vurgulayan Eren, kültürel ve sosyal yaşam yönünden zengin olan Edirne'ye gelecek yatırımcıların Edirne'nin bu yönünün çalışanlarına olumlu etki edeceğini ve verimliliklerinin arttıracağının altını çizdi.

Programın son kısmında soru-cevap bölümünde Trakya’da yatırıma devlet destekleri konusu tartışıldı. Ayrıca Trakya’da yatırım yapmış olan firmaların deneyimleri paylaşıldı.