Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Giriş Yapın yada Üye Olun

Trakya ABİGEM A.Ş.' nin 2015 yılı Genel Kurul Toplantısı yapıldı

30 Mart 2016 16:40
Trakya Abigem A.ş.' Nin 2015 Yılı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

25 Oda ve Borsa ortaklığıyla kurulmuş olan Trakya ABİGEM A.Ş.'nin (Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) 2015 yılı Genel Kurul Toplantısı,Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un katıldığı Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Trakya ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay:“Trakya ABİGEM; 2015 yılı içerisinde Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Kırsal Kalkınma Hibe programlarına toplam 30 proje hazırlanmış olup bunlardan 24’ü hibeye hak kazanmış ve bu sayede girişimcilerimize 5.660.000 TL hibe kazandırmıştır.

ABİGEM bu sayede proje başarısında %80 gibi yüksek bir oran yakalamıştır. Ayrıca, 2015 yılında Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ illerini kapsayan toplam 70 eğitim programı düzenlenmiş olup, bu eğitimlerin 27’si Uygulamalı Girişimcilik Eğitimidir. Söz konusu eğitimlere toplam 810 kursiyer katıldı. Trakya ABİGEM “Eğitim İhtiyaç Analizi” sonucu ortaya çıkan sonuçlara göre; “Pazarlama Yönetimi”, “Satış Elemanı Eğitimi”, “Finans”, “Kurumsallaşma”, “Kişisel Gelişim” ve “Zaman Yönetimi” gibi konularında da 860 kişiye eğitim verildi. 5 yatırımcımıza "yatırım teşvik belgesi" danışmanlığı da yapan ABİGEM gerek eğitim ve danışmanlık çalışmaları, gerekse fon ve hibe programları ile girişimciler ve işletmeler için büyük bir fırsattır. Bu anlamda bölgemizin Trakya ABİGEM’ den daha fazla yararlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Yukarı çık.