TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ETSO'yu ziyaret etti

27 Kas. 2015 08:48
Tobb Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Etso'yu Ziyaret Etti

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ETSO'da gerçekleştirilen toplantıda manevi huzuru çok yüksek Edirne'ye gelirken ayrı bir heycan ve mutluluk duyduğunu dile getirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü olan 25 Kasım'da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Oda – Borsa Başkanları, ETSO Meclis Üyeleri, ETSO üyeleri, önceki dönem ETSO yöneticileri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarımız ziyarete katılım sağladılar.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, “Sayın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızı ve TOBB yönetim kurulu üyelerini Oda'mızda görmekten gururluyuz ve mutluyuz” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da yaptığı konuşmada “Sayın Başkanımız hiçbir zaman Edirne’ye desteğini esirgemedi. Bundan sonrada inşallah Edirne’nin geleceğe dönük bütün projelerinde TOBB’un desteği arkamızda. Ondan dolayı da Başkanımıza ve TOBB’a teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum. Sizi İlimiz de ve Odamız da görmekten ve ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz” diye konuştu.

Edirne'ye gelirken ayrı bir huzur ve mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “ İki şehre giderken daha farklı heycanlanıyorum. Bunlardan biri Bursa diğeri de Edirne. Tarihi geçmişlerinden dolayı manevi değeri çok yüksek olan bu iki şehre giderken sevdiğim birirlerini kavuşakmışım gibi ayrı bir heycan duyuyorum.tarihteki görevlerinden dolayı biz Edirne'ye ne yapsak hakkını ödeyemeyiz” diye konuştu.Hisarcıklıoğlu Edirne’de gümrük kapıları, Selimiye Vakfı, fakülte temeli ve TIR parkı gibi toplam 7 önemli hizmete yatırım yaptıklarını söyleyerek: ” Edirne'ye hizmet etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Edirne'nin kadın istihdamında çok önde olduğunu altını çizen Hisarcıklıoğlu: “ O yüzden önümüzdeki dönem meclis bünyesinde de kadınlarımızı görmek istiyoruz” ifadesini kullandı.Edirne’de oda ve borsanın 5 yıldızlı olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Londra, Paris ve Berlin gibi şehirlerdeki odalar, borsalar üyelerine hangi kalitede hizmet veriyorsa, benim Edirne’deki odam ve borsamda aynı kalitede hizmet veriyor. Edirne’ye de bu yakışır” diye konuştu.

Toplantının ardından Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyona geçildi. Resepsiyonda Edirne Belediye Meclisi’nde alınan kararla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na fahri hemşehrilik beratı verildi.TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Edirnelilerin kendisine büyük onur yaşattığını ifade ederek, Edirneli olmanın ayrıcalık olduğunu söyledi.