TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Edirne İş Dünyası Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

14 Eyl. 2017 14:09
Tobb Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Edirne İş Dünyası Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Edirne İli Oda Ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı düzenlendi.

Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Rafet Sezen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Oda ve Borsa Başkanları ile İlimiz iş dünyası temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt; "Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası ile ortak olarak düzenlediğimiz Edirne İli Oda Ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı 'na hoşgeldiniz. Göreve geldiğimiz günden bu güne; bir çok ziyaretçi ağırladık,ama sayın Başkanım her zaman arkamızda duran, İlimize büyük yatırımlar yapan ve desteklerini hiç bir zaman bizlerden esirgemeyen siz değerli hemşehirlimizi burada ağırlamaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti özellikle ifade etmek isterim." dedi.

Zıpkınkurt; "Odamız, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla üye bilgilendirme ve sektör toplantıları düzenledi, işbirliği ve protokoller imzaladı, fuarlara katıldı, projeler düzenledi. Odamız bünyesinde proje yazımı ve danışmanlığı, dış ticaret istihbarat hizmeti, mali müşavirlik danışmanlığı ve hukuk danışmanlığı hizmetleri vermeye başladı. Üyelerimizin taleplerine daha hızlı ulaşabilmeleri adına elektronik ortamda da tüm işlemlerine kolayca ulaşabilecekleri elektronik belge dağıtım sistemine geçtik. İlimizin tanıtımı için Edirne Belediye Başkanlığı ile ortak projeler düzenleyerek şehrin tanıtımına önemli katkı sağladık." sözlerine yer verdi.

Göreve geldikleri günden bu güne bir çok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Zıpkınkurt, Hamzabeyli Tır Parkı , Sanayi Sitelerinde yabancı plakalı araçların tadilatı protokolü, KÜSİ ziyaretleri ,Kırsalın Doğal Pazarı,Vize Sorunu ve Vakıf kiracılarına desteklerden bahsetti.

Konuşmanın sonunda Zıpkınkurt yeni dönem hedefi olarak Edirne'ye kapalı ve açık alandan oluşan, yılda en az 4 kez fuar yapılabilecek, Balkanlara da hizmet verecek olan fuar alanı yapmak olduğunu açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Bölgenin çok bereketli topraklara sahip olduğunu ve bu konuda Edirne'nin çok şanslı olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında Edirne'nin tarihiyle kültürüyle Türk milletinin tüm ortak renklerini içinde barındıran bir şehir olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu Edirne'nin, Avrupa'da Floransa'dan sonra en fazla tarihi eseri barındıran ikinci şehir olduğunu ve Edirne'nin Balkanlar'ın ticaret merkezi olması gerektiğini aktardı.

Toplantı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve
Meclis Başkanı Mehmet Eren'in Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na günün anısına hediye takdim etmesi ile son buldu.