Ticaretin Kolaylaştırılması ve Gümrük Uygulamaları Toplantısı ETSO'da Düzenlendi

25 Ara. 2018 17:13
Ticaretin Kolaylaştırılması Ve Gümrük Uygulamaları Toplantısı Etso'da Düzenlendi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Yaşar Yaman Ocak ve Kapıkule Gümrük Müdürü Hayati Demir'in konuşmacı olarak katıldığı Ticaretin Kolaylaştırılması ve Gümrük Uygulamaları hakkındaki toplantı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt "Odamız üyelerinden gelen talepler doğrultusunda sık sık Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürümüz ile bir araya gelerek sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldığımız toplantılar düzenliyoruz. Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek adına bugün burada sizlerin katılımları ile genişletilmiş bir toplantı organize ettik. Başmüdürümüz birinci ağızdan Gümrüklerin çalışması ve işleyişi hakkında bilgiler verecek bizlerde bire bir temaslarla soruları cevaplayacağız. Başarılı bir konferans olması temennisiyle yoğun katılımlarınız için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Toplantıya gösterilen ilgi sebebi ile katılımcılara teşekkür eden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Yaşar Yaman Ocak ise "Ticaretin kolaylaştırılması kelimesi aslında bir çok şeyi kapsıyor.Tır kuyruklarından, haftasonu peronlarda vatandaşlarımızın beklemesine kadar yapılan iyileştirmeler adına yapılan işlemler her türlü aslında ticaretin kolaylaştırılması anlamına geliyor"dedi. Ardından Ticaretin Kolaylaştırılması Mevzuatı hakkında bilgiler verdi.

Kapıkule Gümrük Müdürü Hayati Demir Ticaretin Kolaylaştırılması Türkiye Stratejisi ve Beş Yıllık Eylem Planı sunumunda Amaç ve Kapsam, Tanımlar, Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü ve Kapsamı, Eksik Beyan, Onaylanmış İhracatçı Yetkisi, İzinli Gönderici Yetkisi, İzinli Alıcı Yetkisi, İthalatta Yerinde Gümrükleme İzni, Beyanın Kontrol Türüne İlişkin Kolaylaştırmalarından Yararlanma İzni, Emniyet ve Güvenlik Kontrollerine İlişkin Kolaylıklar konu başlıkları hakkında bilgi vererek sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantı soru cevap kısmının gerçekleşmesi ile son buldu.