Ticaret sicil harçlarını yatırmak için artık bankalara gitmek yok

05 Ocak 2017 08:36
Ticaret Sicil Harçlarını Yatırmak İçin Artık Bankalara Gitmek Yok

Ticaret Sicil işlemlerinden doğan harç ödemeleri ve vergi dairelerine yapılacak ödemeler, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılmaya başlamıştır.

2010 yılında yapılan düzenleme ile bazı banka ve vergi dairelerine yatırılan sicil harçları gibi zaman alan ve bürokratik işlemleri çoğaltan bu uygulama yeni yıldan itibaren kaldırıldı. Ticaret sicil harçları artık Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda tahsil edilecek.

Üyelerimiz, Oda’ya geldiğinde burada hem ticaret sicil harcını yatırmış olacak, hem müdürlüğün istediği belgeyi alarak zaman kaybetmeden işlemlerini bitirmiş olacaklar. Böylece üyelerimizin yaşadığı zaman kaybı ve bürokrasi yükü ortadan kalkmış olacaktır.

01/01/2017 tarihinden itibaren yetkilendirilen Edirne Ticaret ve Sanayi Odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğü işlemlerine ilişkin olarak ticaret sicili harçları Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tahsil edilecek olup, üyelerimiz harç ödemesi için banka veya vergi dairesine gitmek zorunda kalmayarak işlemler tek durak olan Odamız da tamamlanacaktır.