TEPAV toplantıları ETSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi

18 Ekim 2014 06:08

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Bölgesel Ekonomik Kalkınma Planı toplantılarını ETSO ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası,Edirne Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın daveti üzerine; TOBB bünyesinde kurulan ve bölgelerin ekonomik kalkınma politikalarını belirleme üzerine konusunda uzman 70-80 kişinin çalıştığı kuruluş olan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından, Bölgemizin Ekonomik Kalkınma Planı üzerine TEPAV yetkilisi Prof.Dr. Necdet Budak’ ın koordinatörlüğünde toplantılar gerçekleştirildi.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde, yürütülmekte olan bölgemize özgü bir kalkınma modeli oluşturma çalışmaları doğrultusunda, gerçekleştirilen toplantılarda ilimizin kalkınma gündeminin oluşturulması çalışmalarında kullanılmak üzere ve yol haritası oluşturmak amacıyla TEPAV; STK temsilcileri, işadamları ve yerel basında yer alan köşe yazarlarının görüş ve önerilerini almak için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren'in katılımıyla üç ayrı toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıların açılışında konuşan Budak, pilot bölge olarak Edirne'nin ekonomik kalkınma modelini oluşturmak ve Edirne'nin geleceğe yönelik olarak ekonomik anlamda sıçrama yapabileceği alanlar tespit edilerek rapor haline getirileceğini ifade etti. Budak, il ve ilçe düzeyinde araştırmalar yaptıklarını ve çalışmalarını yerelden genele yürüttüklerini söyledi.

Toplantılarda, Edirne'nin ekonomik sorunları ve gelecek planlamaları konuşuldu.

Haber Fotoğrafları