Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik

31 Ağus. 2015 10:24

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan yazıda, "Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik"in 16.07.2015 tarih ve 29418 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda;

Bu kapsamda ulusal demiryolu altyapı ağı ile yapılan tehlikeli madde taşımacılığı, tehlikeli maddeleri gönderenler, bu maddelerin alıcıları, paketleyenler, dolduranlar, boşaltanlar, demiryolu altyapı işlemcileri ve tehlikeli madde taşınmasında görev alan personel ile tehlikeli madde taşımasında kullanılan ambalajlar ve yük taşıma bilimleri ile ilgili bir dizi düzenleme yürürlüğe girmiştir.

İlgili yönetmeliğe, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü internet sitesi ( www.tmkt.gov.tr ) Mevzuatlar başlığından ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.