Sofya Üniversitesi Rektörü 'nden ziyaret

07 Mart 2016 08:54
Sofya Üniversitesi Rektörü 'nden Ziyaret

Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stoyan Dençev, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Rektör Yardımcıları Prof. Ivanka Pavlova ve Prof. Irena Peteva ile birlikte Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na gelen Rektör Prof. Dr. Stoyan Dençev, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren ile görüştü.

İşbirliğinin görüşüldüğü ziyarette, Rektör Prof. Dr. Stoyan Dençev, Türkiye'de ticaret ve sanayi odalarının güçlü bir yapıya sahip olduklarını söyleyerek, Bulgaristan'da ki üniversite camiasının da Türkiye de ki ticaret ve sanayi odalarını önemsediklerini belirtti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Üniversitesi arasında imzalanan Üniversite-Sanayi İş Birliği çerçevesinde Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işyerlerinde bir dönem süreyle gerçekleştirilebilecek pratik eğitim ve çalışma esaslarını kapsayan İş Birliği konusuna da değinen Rektör Dençev, Trakya Üniversitesi ile yapılan bu çalışmayı takdir ettiklerini ve benzeri bir çalışmanında Sofya Üniversitesi ile yapılmasını istediklerini söyledi. Konu üzerine görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette Rektör Dençev, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetimini Sofya'ya davet ederek: “ Gerçekleştirmeyi planladığımız işbirliği projemizin ayrıntılarını görüşerek şekillendirmek için sizleri Sofya Üniversitesi'nde ağırlamak istiyoruz” dedi.

Zıpkınkurt da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trakya Üniversitesi ile imzalanan protokol hakkında bilgi verdi ve Bulgaristan ile var olan işbirliğinin daha ilerilere taşımak ve güçlendirmek için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğine hazır olduğunu belirtti. Görüşmelerin önümüzdeki dönemde karşılıklı işbirliği temelinin sürdürülebileceğini söyledi.