Protagoras Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Şirketi yetkilileri ETSO'yu ziyaret etti

14 Tem. 2015 12:27
Protagoras Mesleki Eğitim Ve Danışmanlık Şirketi Yetkilileri Etso'yu Ziyaret Etti

Yunanistan'ın İskeçe şehrinde faaliyet gösteren Protagoras Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Şirketi yetkilileri Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Protagoras Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Eleni Diafonidou, AB projeleri koordinatörü Stergois Tzouvanidis ve Uluslararası porjeler asistanı Server Ahmet Kehaya, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti esnasında Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile görüştü.

Ziyaret esnasında Danışmalık Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Danışmanlık Merkez Müdürü Diafonidou, özellikle mesleki eğitim ve girişimcilik alanında projeler ve ağlar oluşturduklarını, Ticaret Odalarının bu konuda önemli roller üstlendiğine değindi. Diafonidou, uzun süredir Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'deki kurumlar ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirterek Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile diğer kurumlar arasında da bir köprü oluşturmak istediklerini ifade etti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, şirket yetkililerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne'de mesleki eğitimi ve girişimciliği son derece önemsediklerini dile getirerek, ülkemizde KOSGEB tarafından verilen girişimcilik destekleri ve Odamız Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları hakkında şirket yetkililerine detaylı bilgiler verdi.

Girişimcilik konusunun önemini titizlikle vurgulayan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ETSO bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları ile Yunanistan'daki Girişimcileri bir araya getirecek organizasyon ve projelerin yapılması gerekliliğini vurguladı. Gerçekleştirilecek olan çalışmaların sonuç odaklı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ve ticari işbirliklerine imkan sunarak her iki ülke ekonomisine fayda sağlaması gerekliliğini dile getirdi. Zıpkınkurt, Oda olarak gerek mesleki eğitim gerekse girişimcilik konusunda her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.