Peru Yatırım Ortamı ve Projeler Hakkında

05 Ocak 2017 09:23

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen bir yazıda, Peru ekonomisi, yatırım ortamı ve 2017'de kamu ve özel sektör işbirliğinde gerçekleşecek olan projeler hakkında bilgi verilerek,Peru Hükümeti'nin, Peru'nun 200. yıldönümü sebebiyle 2021 yılına dönük hedefleri belirtilmiştir. Söz konusu hedeflere ilişkin detaylı bilgilere www.proinversion.gob.pe/apec/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Yazıda devamla, 2015 yılında 7 milyar ABD Dolar'ı tutarında yabancı yatırım çeken Peru'da, yabancı yatırıma yönelik özgür bir ortamın olduğu, içerde ve dışarıda kredi kullanımına erişimin serbest olduğu, özel mülk için garanti verildiği bildirilmektedir. Ayrıca otoyol, çevre yolu, tren ve suyolu, liman, hastane, organize sanayi bölgesi, gibi inşaat alanında, termal güç ünitesi, elektrik dönüşüm hattı, doğal gaz dağıtım sistemi, su dönüşüm sistemi, maden arama gibi alanlarda da kamu-özel sektör işbirliğinde gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verilmektedir.

Bu kapsamda Peru'daki yatırım ortamı ve söz konusu projelere ilişkin detaylı bilgilere TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde 'Hizmetler' başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Ülke Duyuruları/Peru' başlığı altından ulaşılabilir.