Odalar ve Borsalar TOBB Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile biraraya geldi.

08 Ağus. 2016 16:41
Odalar Ve Borsalar Tobb Başkanı, Başbakan Ve Cumhurbaşkanı İle Biraraya Geldi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısına iştirakin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ziyaretlerine katıldı.

TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların Başkanları, ülkemizin mevcut ekonomik durumunu istişare etmek üzere Ankara’da toplandı. Zıpkınkurt ve Öztürk’ün de bulunduğu ve TOBB İkiz Kulelerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci'nin de katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısında, darbe girişimi sonrasında ekonomideki son durum ve iş dünyası beklentileri konuşuldu.

Gerçekleştirilen İstişare toplantısının ardından, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde, Türkiye’nin dört bir yanından katılan Oda ve Borsa Başkanları, otobüsler ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Külliye’de, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile istişare toplantısında bir araya gelen heyet, burada da mevcut ekonomik gündemi istişare etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, “Bu camia, demokrasiye ve sandığa sahip çıkmıştır. Bundan sonra da, Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Bu ülkeyi, bu milleti daha zengin yapmak için çalışacağız. Şimdi eskisinden daha büyük işler yapmak zorundayız. Daha fazla yatırım, istihdam, ihracat sağlamak zorundayız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, ahinin sadece işini yapan, üreten, sanatını icra eden kişi olmadığını, aynı zamanda yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malıyla, canıyla, yüreğiyle mücadele eden, geleceği de inşa eden kişi olduğunu kaydetti. Erdoğan, esnafın, sanatkarın, iş adamlarının 15 Temmuz'da gösterdiği güçlü duruşu, verdikleri mücadeleyi yakından bildiğini aktardı.

Darbe girişiminin gerisindeki amaçlardan birinin de Türkiye'nin tüm birikimlerini yok etmek, birilerine peşkeş çekmek olduğunun farkında olduklarını dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü bu oyun defalarca oynandı. Biz bunun bedelini defalarca ödedik. Bu defa da başaramadılar. Şimdi artık kazanımlarımızı koruma değil, daha çok çalışma, üretme, ihraç etme, istihdam etme, dünyayı dolaşma zamanıdır. Daha çok koşacağız. Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz çok sınırlı ve kısa sürede telafi edilen bir dalgalanma dışında yolunda ilerlemeye hamdolsun devam ediyor. Batı başka şeyler bekliyordu, zil takıp oynayacaklardı. Ama Rabbim onlara bu fırsatı vermedi. Zilleri de ellerinde kaldı oturdukları yerde kaldılar."

Oda ve borsa başkanlarına çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Erdoğan, oda ve borsa başkanlarının, iş adamlarının en çok bir araya geldikleri, istişare ettikleri kesim olduğunu anımsattı.

Heyet, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen İstişare Toplantısı’nın ardından, Çankaya Köşkü’nde Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ı da ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Başbakanlık’ta düzenlenen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’a, reel sektörün güçlenmesi ve rekabet gücünün artması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. İstişareye verilen önemin iş dünyasının şevkini artırdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Şimdi sizin liderliğinizde, hükümetimizin, ekonomiye odaklanıp, büyüme ve reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inanıyoruz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Türkiye'nin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük emeği olan, müstesna toplulukla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başbakan Yıldırım, salonda 81 il, 160 ilçe 365 oda ve borsa temsilcisinin bulunduğunu ifade etti.

Katılımcılara seslenen Başbakan Yıldırım, "Sizler üreten, ürettiğini satan, istihdam oluşturan, reel ekonominin temsilcilerisiniz. Yatırım yapıyorsunuz, üretiyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz, Türkiye'nin daha kalkınmış ülke olması için risk alıyorsunuz. Akıl teri, alın teri döküyorsunuz. Esnaf ve sanayicilerimizi temsil ediyorsunuz. Türkiye'nin bütün kazanımlarında sizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin çok büyük emeği, çok büyük gayreti var, açılan köprülerde, yollarda, inşa edilen hastanelerde, okullarda, yapılan hızlı trenlerde hisseniz var, akıl teriniz, alın teriniz var. Bu emek ve fedakarlığınız için sizlere şahsım adına milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.