MEYBEM A.Ş. Tarafından Odamızda Düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı Gerçekleştirildi.

10 Şub. 2017 10:15
Meybem A.ş. Tarafından Odamızda Düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı Gerçekleştirildi.

Odamız, TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş ile işbirliği ile “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavını gerçekleştirdi.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Yeterlilik Kurumu'na (MYK) ait Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte,belge zorunluluğu getirildi.Belge almak için Mesleki Yeterlilik Sınavları’na katılan adaylar iş kazaları konusunda bilinçlenerek, meslek hakkında bilgilerini geliştiriyor. Böylece işverenler, bilinçli ustalarla çalışarak, önemli rekabet avantajı elde ediyor.

Bu kapsamda MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle Edirne de bir ilk olarak düzenlenen Makina Bakım Seviye 4. Teorik sınavına Murat Yapı Tekstil Fabrikası 33 personeli ile katıldı.

Makina Bakım Seviye 4'ün birinci ayağı olan Teorik sınav ardından yarın düzenlenecek olan Pratik Sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar.