Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği

28 Ara. 2016 10:15

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen bir yazıda; 18.08.2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında "Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü" imzalandığı bildirilmiştir

Daha önce İŞKUR il müdürlüklerinin, 31.12.2016'yı geçmemek üzere İşbaşı Eğitim Programları (İEP) açmaları yönünde İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafınfan talimatlandırılmış olmalarına rağmen, protokol kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından il müdürlüklerine gönderilen 1 Kasım 2016 tarihli talimatla birlikte 2016 yılında 30 Haziran 2017 tarihini aşmamak şartı ile il müdürlüklerinin işbaşı eğitim programı başlatılabilecekleri ifade edilmiştir.