Lörach heyeti ETSO'yu ziyaret etti

26 Kas. 2015 09:02
Lörach Heyeti Etso'yu Ziyaret Etti

Lörach Belediye Başkan Yardımcısı Bernhard Escher, Lörrach International Dernek Başkanı Dr. Manfred Raupp ve beraberindeki heyet Edirne'deki bulundukları temaslar kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile görüştü.

Ticari işbirliği imkanlarının görüşüldüğü ziyarette Zıpkınkurt, Edirne ekonomisi hakkında bilgi verdi. Edirne' de Dünya markalarına üretim yapan tekstil fabrikalarının olduğunu söyleyen Zıpkınkurt, konfeksiyon sektöründe yetişmiş eleman olduğunu ve bunun kaliteli mal üretimi getirdiğini söyleyerek, aynı zamanda İlimizin Avrupa'ya yakın olmasından dolayı lojistik olarak da avantajlı konumda olduğunu belirtti. İki ülke arasında ticari köprü kurmaya, ticari konularda işbirliği yapmaya hazır olduklarını da söyleyerek: “Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılacak yatırımlarda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Çin ve Hindistan'dan Almanya'ya gelen ürünlerin kalitesine şüpheyle bakıldığını söyleyen Raupp, Türkiye'de üretilen malların kalitesininde Avrupa daki üretimlerle eş değerde tutulduğunu ve işbirliği yapmak için bunun güzel bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Zıpkınkurt, görüşme sonunda ziyaretlerinin anısına heyete Edirne'ye özgü değerlerden hediye takdim etti.