KOSGEB’ten KOBİ’lere yönelik KOBİGEL- KOBİ gelişim destek programı proje teklif çağrısı

05 Nis. 2016 10:10
Kosgeb’Ten Kobi’Lere Yönelik Kobigel- Kobi Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı

KOSGEB tarafından Ülkenin ulusal ve uluslar arası hedefleri doğrultusunda, KOBİ’lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı yürürlüğe konmuştur.

10.Kalkınma Planı, 64. Hükümet KOBİ Stratejisi Eylem Planı ve Sanayi Stratejisi Eylem Planında belirtilen öncelikler dikkate alınarak KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında bölgemiz için, ‘Orta-Yüksek ve İleri Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme’ başlığında Proje teklif çağrısına çıkılmıştır.

Proje başvuruları 1Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında alınacak olup, programa ilişkin başvuru ve uygulama kılavuzu www.kosgeb.gov.tr internet sitesinde yayınlanmıştır.

KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerinin büyük önem arz ettiğini belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, işletmelerin teknolojiyi, yenilikçiliği, kurumsallaşmayı ve marka yaratmayı gündemlerine almalarının gerekliliğini vurguladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin bu destek programından faydalanmalarının yararlı olacağının altını çizen Zıpkınkurt, en kısa sürede KOSGEB Edirne Müdürlüğü ile birlikte bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini belirtti ve KOBİGEL Proje Destek Programı ve gelecekte açılacak destek programlarına üyelerimizin başvurabilmesi için KOSGEB veri tabanında kayıtlı olması ve veri tabanında kayıtlı bulunanların ise her yıl KOBİ beyannamelerini güncellemeleri gerektiğinin önemini vurguladı.

Zıpkınkurt son olarak destek programı hakkında detaylı bilgi için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası AB&Dış İlişkiler Bölümü (0284 225 1014 – 121/131) ile irtibata geçilebileceğini belirtti.