Konfeksiyon Alanında Vasıflı Eleman Eğitim Merkezi" açıldı

16 Şub. 2016 13:26
Konfeksiyon Alanında Vasıflı Eleman Eğitim Merkezi" Açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Edirne Terziler Odası tarafından hayata geçirilen Konfeksiyon Alanında Vasıflı Eleman Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı. Proje kapsamında Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) giriş katında, 26 dikiş makinesinin bulunduğu bir atölye oluşturuldu.

Edirne Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası, Modavizyon Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin destekleriyle hazırlanan proje, Trakya Kalkınma Ajansı Mali destek programı Sosyo ekonomik kalkınma projesi kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı (EDESOB) Başkanı Emin İnağ ve İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam'ın katıldığı açılış programında projenin amacının; özel sektör ve kamu işbirliğiyle söz konusu eğitim merkezinde kalifiye eleman yetiştirilip işsizlik oranının azaltılması olduğunun altı çizildi.

Edirne Terziler Odası Başkanı Hakan Fındıklı, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, istihdama yönelik önemli bir proje yaptıklarını vurguladı. Kentte işsizlik oranının azalmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Fındıklı, "Projemizin faaliyet planı kapsamında Konfeksiyon alanında vasıflı eleman yetiştirilmesi amacıyla EDESOB binasında konfeksiyon atölyesini kurduk. Bundan sonraki aşamada da 17 Şubat tarihinde İş-Kur binasında yapılacak mülakatla kursiyerler belirlenecek" şeklinde konuştu.

Projeye mali destek veren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt yaptığı konuşmada; projenin vasıflı eleman yetişmesi yönünden çok yararlı olacağını söyledi. Zıpkınkurt:” İlimiz'de konfeksiyon ve tekstil sanaayi önde ama vasıflı eleman bulma sıkıntısı yaşanıyor. Böyle bir projeyle soruna çözüm bulunacak, proje istihdama katkı sağlayacak. Bu projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından EDESOB binasının giriş katında hazırlanan Konfeksiyon Eğitim Merkezi Atölyesi gezildi. Toplamda 26 makinanın bulunduğu ve ilk etapta 50 kişilik 2 grubun eğitim göreceği kurslar Şubat ayı sonunda başlayacak Atölyede eğitim görecek kişiler kurs sonunda farklı iş yerlerinde istihdam edilecek.