KOBİ’ler ‘Nefes’ Alacak - TOBB Nefes Kredisi 2018

04 Nis. 2018 14:58
Kobi’Ler ‘Nefes’ Alacak - Tobb Nefes Kredisi 2018

Düşük faiz oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi 2018 yılında, 18 aya uzatılan vadesi ile 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren kullanmaya başlayacak.

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir’de atıldı.

Bu kapsamda nefes kredisinde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi.Kredi vadesi, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak.

İki-üç ay içerisinde yaklaşık 70 bin Oda-Borsa üyesinin faydalanması beklenen Nefes Kredisi, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım olmak üzere 6 bankadan kullanılabilecek. KOBİ’ler, faaliyetlerini sürdürdükleri illere göre en fazla 200 bin TL kredi kullanabilecekler.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “Geçtiğimiz sene kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB, Oda ve Borsalar elini taşın altına koymuş, Aralık 2016’da Nefes Kredisi ve yeni KGF sistemi ile KOBİ kredilerinde yeni bir dönem başlatmıştı.Dolayısıyla üyelerimizin kullandıkları krediler ile nakit para akışı sağlandı ve bir nebze de olsa İlimiz ekonomisi canlandı. Ekonomimizin bel kemiği dediğimiz KOBİ’lere destek vermek çok önemli.Bu kapsamda Nefes Kredisinin KOBİ’lerimize can suyu olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.