KOBİ'lere KOSGEB'in destekleme projeleri anlatıldı

01 Haz. 2016 08:48
Kobi'lere Kosgeb'in Destekleme Projeleri Anlatıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Edirne İl Müdürlüğü işbirliğiyle, KOBİ Proje Destek Programı' proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlendi.

Kobilere destek programı bilgilendirme toplantısında; KOSGEB Edirne İl Müdürlüğünde görevli Uzman Tarık Altındaş Edirne’de bulunan küçük ve orta işletme sahibi ve çalışanlarına KOSGEB’in “Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı” ve “Girişimcilik Destek Programı”ndan yararlanarak kurulan ve istihdam yaratma, ürün, hizmet ve iş modeli açılarından yenilik gerçekleştirme, ihracata katkı sağlama, uluslararası nitelikleri yüksek olan ve ekonomik büyümeye katkı sağlamada diğer işletmelerden daha başarılı olan hızlı büyüyen veya büyüme potansiyeline sahip işletmelerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projelerden faydalanma ve şartlarını anlattı.

KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 ayrı çağrıdan oluşan yeni destek paketi KOBİ’lere 300 Milyon TL daha destek vereceğini söyleyen Atındaş:” KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı’na yönelik projesini hazırlayan KOBİ’ler, projelerinin kurul tarafından kabul edilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak. Başvurular 30 Mayıs–1 Temmuz 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'deki işletmelerin hazırlayacakları projelerin KOSGEB tarafından destekleneceğini belirterek, "İlimiz ekonomisinin güçlenmesi için girişimci sayısının artması gerekiyor. Desteklerle ilgili detaylı bilgi için Odamız ve KOSGEB yetkilileri her zaman destek vermeye hazır. Üyelerimizin, kendilerine sunulan bu tür desteklerin eğitim ve toplantılarına daha fazla katılım göstermelerini istiyoruz" dedi.

Bilgilendirme sonunda toplantıya katılan katılımcılar tek tek kendi sektörleri ile ilgili bilgiler vererek KOSGEB desteklerinden nasıl faydalanacakları hakkında sorular yönelttiler.