Katar'a Yağ Edirne'den

24 Mart 2018 00:00
Katar'a Yağ Edirne'den

Kalite politikamız gereği ulusal ve uluslararası saygın kimliğimizle birlikte deneyimlerimizi ve birikimlerimizi kullanarak ekonomik ve sosyal hayata katma değer sağlamak ve sürekli gelişerek yarattığımız katma değeri arttırmak göreve geldiğimizden bu yana başlıca amaçlarımızdan biri olmuştur.

İlimiz ekonomi hacmini nasıl geliştirebiliriz fikrinden yola çıkarak sık sık yurtdışı heyetlerini ağırlıyoruz.Bununla da kalmıyor Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak yurtdışı heyetleri organize ediyor, ilgili firmalar ile ikili iş görüşmeleri düzenliyor, yurtdışı paydaşlarımıza ve işdünyası temsilcilerine İlimiz ve İlimiz ticari hacmini tanıtıyoruz.

Bu kapsamdaki faaliyetlerimiz çerçevesinde; 2017 yılının Kasım ayında  Katar İşadamları Derneği Başkanı Şeyh Faisal Bin Kasım Al Thani ve beraberindeki heyet İlimizi ziyaret ederek Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ile biraraya geldi.

Toplantıda alınan karar doğrultusunda 2018 Ocak ayında Edirne Valisi Günay Özdemir'in öncülüğünde Katar'a iade-i ziyaret gerçekleştirildi.Burada bir çok iş fikri ve bir çok işbirliği teklifi üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Dışarıdan bakıldığında farklı yorumlar yapılan yurtdışı ziyaretleri İlimize uzun vadede olumlu geri dönüşler yaratıyor.Ancak bu defa İlimizde ses getiren Katar ziyaretimizin meyvelerini erken almaya başladık.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt "Odamız üyelerinden Edirne Yağ Sanayi Ticaret A.Ş. (OLİN) gerçekleştirilen işbirliği sonucunda 23 Mart 2018 Cuma günü itibari ile Katar'a yağ ihracatına başlamıştır.Bu hem üyelerimiz, hem Odamız hem de İlimiz için önemli bir kazanım." dedi.

"Daha önce gerçekleştirdiğimiz yurtdışı temaslarımızdan yavaş yavaş olumlu sonuçlar gelmeye başladı. En kısa sürede bu işbirliklerinin müjdesini de sizlerle paylaşacağımızı temenni ediyor bu vesile ile Edirne Yağ Sanayi Ticaret A.Ş. (OLİN) İlimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.