K Türü Yetki Belgelerinin Yenilenmeleri Hakkında

20 Mart 2017 17:55

.

Sayın Üyemiz / Yetki Belgesi sahipleri ;

İlk defa yetki belgesi kapsamında alınan (2005-2006 yıllarında) ve 2012 yılında yenilenen K Türü yetki belgeleri ile 2012 yılında yeni alınan K Türü yetki belgelerinin süreleri 2017 yılı içerisinde dolacaktır.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yetki belgesi sahipleri yetki belgelerinin yenilenmesi için yetki belgesinin geçerlik süresi bitim tarihinden 60 (altmış) gün öncesinden başlayarak yetki belgesi yenileme süreci içerisinde yazılı olarak müracaat edebilirler. Yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak yenilenir.

Yetki Belgesi geçerlilik süresinden 60 gün önce veya geçerlilik tarihinden itibaren 270 gün içinde başvuruda bulunanlardan Belge ücretinin %5’i Geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren ise 271. ve 540. Günler arasında başvuruda bulunanlardan geçerli belge ücretinin  %25’i yetki belgesi yenileme bedeli olarak tahsil edilecektir. Yukarıda belirtilen yetki belgesinin bitiş tarihinden sonraki 540 günlük süre, sadece yetki belgesi yenileme hakkı olup; bu süreler bu durumdaki kişilere faaliyette bulunma hakkı vermemektedir.

Yenileme ücretleri Odamıza yapılacak olan yenileme başvurusu sonrasında çıkacak olup Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre Yetki belgesi üzerinde bulunan tüm uyarmalar kaldırılmadan ve yenilenecek yetki belgesi için bu Yönetmelikte öngörülen şartlar sağlanmadan yetki belgesi yenilenmez.

Yetki belgelerinin yenilenmesi için gerekli belgeler ve yenileme ücretleri aşağıda bulunmakta olup, tüm üyelerimize, yetki belgesi sahiplerine ve ilgililere önemle duyurulur.

EDİRNE TİCARET VE SANAYİ ODASI