İstanbul Almanya Başkonsolosu'ndan ETSO'ya Ziyaret

26 Ekim 2018 11:57
İstanbul Almanya Başkonsolosu'ndan Etso'ya Ziyaret

İstanbul Almanya Başkonsolosu Av. Micheal Reiffenstuel ve Edirne Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'u makamında ziyaret etti.

Edirne'nin turizmi, tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Zıpkınkurt ''İki ülke arasında oluşturulabilecek ticari girişimlerin adımlarının atılması adına sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. İlimiz ekonomisi tarım ve turizme dayalı. Konumu itibarı ile İlimizin Avrupaya açılan kapıları iş adamları için ciddi fırsatlar taşımakta. Bu kapsamda gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalar ile iki ülke adına olumlu sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum'' dedi.

Edirne'ye ilk iş ziyaretlerinin olduğunu dile getiren İstanbul Almanya Başkonsolosu Av. Micheal Reiffenstuel ise ''Özellikle ticaret ve ekonomi anlamında bu ziyaret bizim için çok önemli.İstanbul Ticaret Odası'nda incelediğimiz istatistiklere göre Türkiye'de bulunan ve ticaret yapan Alman şirketlerin listesine bakıldığında 2017 yılında 7200 tane şirket bulunmakta. Ülke bazında bakıldığında Almanya'nın en çok ticaret yaptığı 2. ülke İngiltere'dir ve İngiltere'de ki Alman şirket sayısı 3200 dolayısıyla Türkiye'de ki şirket sayısı iki katından daha fazla. Türk Alman ilişkilerine bakıldığında aramızdaki ticaret ilişkileri çok önemli. Zaman zaman ülkeler arası kriz yaşansa da ticaret ve dostluk anlamındada iyiyiz.'' dedi.

İşin siyasi tarafında değil, ticari tarafında olduklarını ifade eden Recep Zıpkınkurt; '' Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türk Alman Ticaret Odası'nın bir üyesidir. Bizim ülkemizin en büyük ihracat yaptığı ülkelerden bir tanesi de Almanya.Dolayısıyla bu ihracat kalemleri büyük ölçüde karayolu ile gidiyor ve Edirne'den geçiyor.Araçların daha hızlı ulaşabilmesi, tedarik sürecinde firmaların zorluk yaşamaması anlamında ve zaman kaybı olmadan üretici ile tüketici buluşabilir bu noktalarda çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Edirne'nin ticari hacmi, ETSO üyeleri ve sektörler hakkında bilgiler veren Zıpkınkurt vize konusuna da değindi. Vize sürelerinin uzun olmasının ticari bakımdan da olumlu sonuçlar doğurduğunun özellikle altını çizen Zıpkınkurt vizelerin uzun süre verilmesi konusunda taleplerini iletti.

Reiffenstuel ise vize konusunda çok hassas olduklarını ve bu konuda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası için özel bir çalışma yapacaklarının sözünü verdi.

Ziyaret sonunda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, günün anısına İstanbul Almanya Başkonsolosu Av. Micheal Reiffenstuel'a İlimize özgü simgelerin bulunduğu tablo hediye etti.