İHRACATTA KULLANILAN AHŞAP AMBALAJ MALZEMELERİ

14 Ocak 2015 22:24

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen bir yazıda; İhraç edilen ürün beraberinde kullanılan ahşap ambalaj malzemeleri hakkında 2014 yılının ilk 8 ayına ait 51 adet bildirim alındığı, alınan bu bildirimlerde söz konusu ahşap ambalaj malzemelerinin ISPM15 (Uluslararası Bitki Sağlığı Önlemleri- Ahşap Ambalaj Materyali) standartlarına uygun olmadığının bildirildiği belirtilmektedir.

İhracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemelerinin 04.12.2011 tarih ve 28132 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik hükümlerine göre işaretleme yetkisi alan firmalar tarafından ısıl işleme tabi tutulmuş ve işaretlenmiş olması gerektiği belirtilmektedir.
Ülkemizin aldığı bu tür bildirimlerin tekrar etmemesinin ülkemiz ihracatı açısından önemli olduğu dikkate alınarak ihracatçıların azami itina göstermeleri gerektiği bildirilmektedir.