İber-Amerika Ticaret Odaları Birliği'ne (AICO) Olan Üyeliğin Sağladığı İmkanlar Hakkında

28 Haz. 2016 16:19

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, İber-Amerika Ticaret Odaları Birliği’nin (AİCO), İber Yarımadası ülkeleri ile Latin Amerika Bölgesi’nde yer alan ülkelerin Ticaret Odaları/Birlik/Federasyonlarını tek çatı altında birleştiren, kar amacı gütmeyen, gönüllü, kolektif ve uluslararası bir kuruluş olduğu ifade edilmektedir. AİCO’nun, 14 Temmuz 1975 yılında, İber-Amerika’daki Sanayi ve Ticaret Odalarının arasında koordinasyonu sağlamak, girişimciliğin gelişmesini, serbest pazarı, iş dünyasının gelişimini teşvik etmek ve desteklemek, bölgede sosyal sorumluluk bilinciyle istihdamın ve refahın yaratılmasına katkıda bulunmak üzere kurulduğu belirtilmektedir.

Yazıda devamla, İber-Amerika’da yer alan 23 ülkeden Ticaret Odaları/Birlik/Federasyonlarını bir çatıda toplayan AICO’nun 400’den fazla üyesi bulunduğu vurgulanmakta olup, TOBB’nin, AİCO ile temaslarını geliştirerek, AICO’ya “Gözlemci Üye” , “Onursal Üye” ve “Stratejik Ortak” olduğu bildirilmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ayrıca AICO’nun Türkiye’deki tek resmi temsilcisi olma görevini de üstlenmiştir.

TOBB’un, AICO’daki statüsünün sağladığı imkanlar çerçevesinde firmalarımızın, AICO üyesi firmaların birbirleriyle ticari ortaklıklar kurabilmesi adına oluşturulanwww.centrodenegociosaico.org adresinde bilgilerini paylaşmaları halinde, İber-Amerika Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalarla iş yapabilme olanağına sahip olabilecekleri ve ayrıca TOBB üzerinden AICO’ya bilgileri iletilecek olan firmalarımızın, söz konusu internet sitesinden ücretsiz olarak yararlanabilecekleri ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, İber-Amerika Bölgesi’nde faaliyet gösteren AICO üyeleriyle iş yapmak isteyen üyelerimizin, TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Diğer Duyurular segmentinin ekinde yer alan firma bilgi formunu, firma logolarıyla birlikte, İngilizce doldurarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (e-posta:seda.gedik@tobb.org.tr , Faks: 0312 218 2209) iletmeleri hususunu bilgilerinize sunarız.