Harmanlı Gastronomi Sergisi’ne Büyük İlgi

03 May. 2018 00:00
Harmanlı Gastronomi Sergisi’Ne Büyük İlgi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Sürdürülebilir Kalkınma Kuruluşu ortaklığında Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Avrupa Birliği Projesi “TransGurmeTur” kapsamında Harmanlı’da düzenlenen ve 50 farklı stand ile Bulgaristan’ın sınır bölgelerinin yeme içme kültürünün tanıtıldığı “Gastronomi Sergisi”ne yüzlerce ziyaretçi katıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt eşliğinde Yönetim Kurulu Üyeleri ve proje ekibinin katılım sağladığı Gastronomi Sergisi’nin resmi açılışı, Harmanlı Belediye Başkanı Maria Kirkova ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un konuşmaları ile gerçekleştirildi. Harmanlı Belediye Başkanı Maria Kirkova konuşmasında, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu verimli işbirliği ve gerçekleştirilen Avrupa Birliği projesinin, her iki bölgenin birbirinin kültürünü daha iyi tanıması ve yakınlaşması için bir araç olduğunu ifade ederek, her iki Odaya da teşekkür etti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ise konuşmasında: “Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ile geçmişten günümüze değin onlarca Avrupa Birliği projesi yürüttük. Her birini de başarı ile tamamlayarak bölge ekonomimize katkı sağladık. Bugün burada yer alan 50 standta, her biri birbirinden değerli yöresel lezzetleri tanıyoruz. Toplumsal kültürümüzün bir parçası olan yeme içme geleneklerimizi birbirimize sunuyoruz. Bu gibi etkinlikler, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesine olanak tanıyor. İnanıyorum ki gerçekleştirdiğimiz bu proje de, diğer projelerimiz gibi başarıya ulaşacak ve her iki bölgenin Gastronomi Turizmi’ne katma değer yaratacak” dedi. Yeme içme kültürü ve şarap turizminin Bulgaristan ve Türkiye sınır bölgelerinde geliştirilmesi ve tanıtımını hedefleyen TransGurmeTour projesi kapsamında, Edirne İli’ndeki serginin Temmuz ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Programın ikinci gününde ise, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Proje Koordinasyon Toplantısı ile, projedeki ilerleme, Edirne’de düzenlenecek sergi detayları, proje takvimi ve çıktıları gibi konular değerlendirildi.