ETSO Meclis Başkanından Oda Üyelerine ziyaret

06 Şub. 2015 09:19
Etso Meclis Başkanından Oda Üyelerine Ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir İriş ile birlikte Oda üyelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Sektörleri ile ilgili sıkıntılarını öğrenmek ve ETSO'dan beklentilerini öğrenmek için gerçekleştirilen ziyaretlerde; Edirne de son günlerde yaşanan Nehir taşkınları ile ilgili yaşanan sıkıntılar dile getirildi.

Eren ve İriş ilk olarak Edirne Giyim San. Fabrikasını  ziyaret ederek fabrika Genel Müdürü Mümtaz Erman ve Genel Koordinatör Sayhan Türkeş ile görüştü. Ziyaret esnasında son günlerde Edirne'de yaşanan Nehir taşkınlarından dolayı, Nehir boylarında yaşayan üreticilerin, halkın ve ticaret erbabının büyük zarar gördüğü dile getirilerek, çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Edirne'nin yağmur yağmadan sel basan tek şehir olduğunu söyleyen  Edirne Giyim San. Fabrikası Müdürü Mümtaz Erman,her yıl yaşanan bu felaketin kader haline gelmemesi gerektiğini söyledi. Edirne'de yaşanan bu felaketten Fabrikalarınında etkinlendiğini belirterek:”Sel mağduru Karaağaç bölgesinde ikamet eden 20 çalışanımız var. Onları  ailelerine ulaştırdık ancak işlerine gelemiyorlar. Dolayısıyla onların işleri eksik kalıyor. Yarım kalan işlerini tamamlamak için işçilerimiz fazla mesai yapmak zorunda kalıyor. Bizim 20 işçimiz mağdur durumda ama orada 5000 kişi yaşıyor. Dolayısıyla 5000 kişi malıyla, canıyla mağdur” diye konuştu.

Daha sonra Kilim Grubu Kartaltepe Fabrikasını ziyaret eden ETSO Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı burada Fabrika Müdürü Nadir Kartal ile görüşerek, fabrika hakkında bilgi aldılar. Meclis Başkanı  Eren,uzun yıllardır Edirne'de tekstil sektöründe üretimini sürdüren  Kartaltepe Fabrikasının İlimizde  üretimine devam ederek, yarattığı istihdamdan  ve Edirne ekonomisine  yaptığı  katkılarından dolayı teşekkür etti.

Tunca Nehri kenarında faaliyetine devam eden Güler Petrol'ede giderek Cemil Güler ile  görüşen Eren ve İriş nehir taşkınlarından dolayı yaşanan sıkıntıları görüştüler. Bölgede  faaliyetlerini sürdüren ticaret erbabı ve halkın zor durumdaolduğunu söyleyen Eren, yaşanan sıkıntıların  kısa,orta ve uzun vadede yapılması gerekenler olarak belirlenip, koordinasyonu sağlayarak bir an önce nehir taşkınlarından yaşanan bu afeti önlemek için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.