Fransız Büyükelçisinden ETSO'ya Ziyaret

04 May. 2017 10:23
Fransız Büyükelçisinden Etso'ya Ziyaret

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'i ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Edirne'nin turizmi, ticari, tarihi ve kültürel yapısı, tarım ve Edirne ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Zıpkınkurt "Edirne yılda 650.000 konaklayan olmak üzere toplamda 3 milyon turist ağırlıyor.İlimizde otel yatırımlarının artmasının yanı sıra diğer yandan da turizmin gelişmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Edirne ekonomisi tarım ve turizme dayalı. Türkiye'de pirinç ihtiyacının %40'ı bölgemizden yetişiyor, ayrıca İlimiz ayçiçek ve buğday ambarı. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi adına alternatif tarım ürünlerine yönelmemiz gerekmekte ve bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üretimi dünyada en çok Fransa'da yapılan ve tarımda en fazla gelir getiren ürünlerden biri olan Lavanta bitkisinin Edirne'de üretimini sağlamak adına deneme üretimlerine başlandı. Bölgemizde alternatif ürünler yetiştirerek bu ürünleri geliştirmek hem çiftçimiz hem de ilimiz adına çok büyük bir kazanım olacaktır." dedi.

Ardından Edirne'nin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler veren Zıpkınkurt Edirne'nin Avrupaya açılan kapılarının işadamları için ciddi fırsatlar taşıdığını ifade etti. Bu kapsamda ETSO ve Türk-Fransız Ticaret Derneği ile ortak çalışmalar yapılabileceğini ve düzenlenecek ikili görüşmeler sayesinde ticari işbirlikleri sağlanabileceğini açıkladı.

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries sakin ve kaliteli yaşamı ile Cennet denilebilecek kadar güzel bir şehir olan Edirne'ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyareti olduğunu belirtti. Fries, Geçen sene Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden 60.000 Fransız vatandaşının Edirne'den geçtiğini, Türk-Fransız işadamlarını ortak yatırımlarda buluşturmak adına çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade etti.