Fransa İstanbul Başkonsolosu'ndan ETSO'ya ziyaret

25 Şub. 2015 09:25
Fransa İstanbul Başkonsolosu'ndan Etso'ya Ziyaret

Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach Edirne'de bulunduğu temaslar kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren ile görüştü. Fransa İstanbul Başkonsolosu Domenach 'e İlimiz Fransa Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu eşşik etti.

Fransa İstanbul Başkonsolosu  Muriel Domenach   Edirne'de bulunduğu temaslar kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı  Mehmet Eren ile görüştü. Fransa İstanbul Başkonsolosu  Domenach 'e İlimiz Fransa Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu eşşik etti.

Başkonsolos   Domenach   konuşmasına görevinin Türkiye’yi Fransa’da daha iyi tanıtmak ve Fransız ile Türk firmaları arasındaki ticari işbirliklerini geliştirmek olduğunu söyleyerek başladı.

Zıpkınkurt, öncelikle, İlimize ilk kez gelen Başkonsolos Muriel Domenach'e, ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Edirne ekonomisi,  ve ETSO hakkında Başkonsolos Domenach'e, bilgi verirken, “Edirne coğrafi konumunun yanı sıra, tarihle dolu bir kent. Verimli topraklara sahip ilimizde ağırlıklı tarım faaliyetlerinin yanı sıra, turizmde öne çıkmaya başladı ”dedi. Sanayide tekstil sektörüne dikkat çeken Zıpkınkurt, Avrupa'daki ünlü tekstil ve konfeksiyon markalarına  Edirne'de üretim yapıldığını belirtti. Edirne'de öne çıkan sektörler olan tarım, tekstil, konfeksiyon turizm ve inşaat yan ürünleri sektörlerinde Fransa da ki iş adamlarıyla karşılıklı işbirliğinin geliştirilebileceğinin altını çizdi.

Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçtiğimiz yıllarda Fransa'nın Lyon Ticaret ve Sanayi Odası ile projeler yürüttüğünü  dile getirerek, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Bİrliği (Eurochambers) tarafından koordine edilen TOBB ve AB Komisyonu tarafından desteklenen “Türk Oda Geliştirme Programı” kapsamında Türkiye'deki on odanın Avrupa Birliğindeki odalarla eşleştirildiğine değindi.

Başkonsolos Domenach, Fransa İstanbul Ticari Ateşeliği'nin önümüzdeki günlerde İstanbul'da yapacağı toplantıya davet ederek toplantıda karşılıklı iş fırsatlarının değerlendirileceğini söyledi. Edirne’den çok olumlu izlenimler ile ayrıldığını belirten Domenach, misafirperverliğinden ve ilgilerinden dolayı ETSO Başkanlarına  teşekkürlerini iletti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki görüşme neticesinde, Fransa ile Türkiye arasında  daha çok işbirliği yapılması gerektiği vurgulanmış, karşılıklı ticari  ilişkilerin  geliştirilmesi temennilerinde bulunulmuştur.