EXPO-2020 Kapsamında Firmalarımız İçin İş İmkanı

21 Tem. 2017 14:43

TOBB’den Odamıza gelen yazıda, Abu Dabi Büyükelçiliğinden alınan bir yazıya aften, Büyükelçi Can Dizdar’ın, Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan ile birlikte 20 Mart 2017 tarihinde EXPO-2020 organizasyon idaresini ziyaret ettiği kaydedilmektedir.

Yazıda devamla, görüşme sırasında EXPO-2020 kapsamında açılan ihaleler ve mal alımlarına ilişkin olarak tüm duyuruların ve başvuruların internet ortamında yapıldığının öğrenildiği kaydedilerek, bu çerçevede, firmalarımızın EXPO-2020 kapsamındaki iş imkanlarını https://esource.expo2020dubai.ae adresinden takip etmelerinin mümkün olduğu belirtilmektedir.

Ayrıca, görüşülen yetkililerin, EXPO-2020 için 35 milyar Dirhem’lik (35 milyar TL) bir bütçe ayrıldığını, söz konusu adres üzerinden bugüne kadar yaklaşık 5 milyar Dirhem’lik bir kısmın işleme konulduğunu, geri kalan 30 milyar Dirhem için firmalarımızın yapacağı başvurulardan memnuniyet duyacaklarını ifade ettikleri bildirilmektedir.

Yazıda son olarak, yetkililerin, firmaların bu adrese yapacakları başvurularda oluşacak veri tabanın Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) diğer önde gelen ticaret ve yatırım kuruluşları ile de paylaşacaklarını, dolasıyla, firmalarımızın EXPO-2020 bağlamında bu veri tabanına kaydolmak suretiyle BAE’deki diğer iş imkanlarına da erişimlerinin kolaylaşacağı belirtilmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.