ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlama mesajı

22 Nis. 2015 15:45
Etso Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Millet egemenliğini ilelebet koruyarak emanete sahip çıkacak çocuklarımızı; öğrenen, araştıran, sorgulayan ve her alanda kendini sürekli geliştiren bireyler olarak yetiştirmek en büyük sorumluluğumuzdur. Büyük Atatürk, ulusal egemenliğin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün çocuklar için bayram olmasını isterken çok önemli mesajlar vermiştir. Geleceğimiz şüphesiz, bugün daha dünyayı yeni yeni algılamaya ve anlamaya başlayan çocuklarımızın ellerinde şekillenecek. O bakımdan bugün çocuklar arasında ulusal ve uluslararası çapta kurulacak dostluk ve kardeşlik köprüleri, yarının huzurlu ve aydınlık dünyasının da temeli olacaktır. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve Cumhuriyetimizin kurulması yolunda hayatlarını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnet duygularımızla ve rahmetle anıyoruz.