ETSO, üyelerinin KOSGEB desteklerinden faydalanması için çalışmalarını sürdürüyor

29 Ara. 2015 09:55
Etso, Üyelerinin Kosgeb Desteklerinden Faydalanması İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

14 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazetede Türkiye Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması için kredi kullandırılması hususu yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerinin büyük çoğunluğunun KOBİ'ler olmasından hareketle KOBİ'lerin teşviklerden azami faydalanması için uygun program ve projeler geliştiriyor. ETSO, üyelerinin gelişimlerine ve İlimiz ekonomisine katkıda bulunmaları için KOBİ finansmanına erişimlerine kolaylaştırma çalışmalarını sürdüyor. Esnaf ve Sanatkarlara sağlanan desteklerin üyelerimiz içinde sağlanması ve ETSO üyelerinin gerekli destkelerden faydalanabilmesi için ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri çalışmalar yaparak girişimlerde bulundu.

ETSO Yönetiminin yaptığı girişimler sonunda 2016 yılının Ocak ayından itibaren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri de KOSGEB'in sağladığı desteklerden faydalanmaya başlanabileceğinden dolayı, ETSO üyelerinin KOSGEB destek programlarından faydalanabilmeleri için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları ve eğer kayıtlı iseler her yıl KOBİ Beyannamelerini güncellemeleri büyük önem taşımaktadır. KOSGEB veri tabanına yeni kayıt olma ve kayıtlı olanların güncelleme işlemleri için ETSO hizmet binası ikinci katında hizmet veren KOBİ birimi üyelerimize destek olacaktır.

ETSO üyelerinin KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri için kayıt olma ve güncelleme işlemlerini en kısa sürede gerçekleştirmeleri gerekmektedir.