ETSO selden zarar gören üyelerine elini uzattı

12 Şub. 2015 08:46
Etso Selden Zarar Gören Üyelerine Elini Uzattı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi selden zarar gören ETSO üyelerinden bir yıl boyunca aidat almama kararı aldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi selden zarar  gören ETSO üyelerinden bir yıl boyunca aidat almama kararı aldı.

ETSO Şubat ayı Meclis Toplantısı Mehmet Eren Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'de yaşanan Nehir taşkınlarından dolayı yaşanan sel felaketinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.  Bölgede  faaliyetlerini sürdüren ticaret erbabı ve halkın zor durumda olduğunu belirten Zıpkınkurt, Gündem dışı madde olarak Yönetim Kurulu'ndan intikal eden sel felaketinden zarar gören ETSO üyelerine yardım konusuna değindi. Önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirten Zıpkınkurt Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu konu üzerine iradesini kullanarak yıllardır yaşanan  sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Tek tesellinin can kaybı olmaması olduğunu söyleyen Zıpkınkurt:”Ancak bölgede yaşayan halk ve ticaret erbabı büyük maddi zarara uğradı. Bundan dolayıda üzüntü duyuyoruz” dedi.  Zıpkınkurt, son günlerde yaşanan yüzyılın en büyük nehir taşkınlarından dolayı sel felaketinden zarar gören nehir kenarlarında faaliyetlerini sürdüren ETSO üyelerinden bir yıl boyunca Oda aidatlarının alınmaması önerisini Meclise sundu. ETSO Meclisi Yönetim Kurulu'ndan intikal eden maddeyi oy birliği ile kabul etti.

Zıpkınkurt yaptığı konuşmada aynı hassasiyeti Edirne'deki diğer kurum ve kuruluşlardan da beklediklerini belirterek:” Selden zarar gören bölgedeki ticaret erbabının sıkıntılarına bir nebze de olsa çare olmak için diğer kurum ve kuruluşların da aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.