ETSO ihracatçı üyelerine KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi

12 Ağus. 2016 09:51
Etso İhracatçı Üyelerine Kosgeb Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyesi ihracatçıların ve meslek komite üyelerinin Ülkemizin 2023 ihracat hedefine katkıda bulunmak için; ihtiyaç duyulan bilgi, eğitim, ikili iş görüşmeleri ve fuar ziyaretlerinin planlanması çalışmalarını yapmak üzere KOSGEB Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörlüğü ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile toplantı düzenlendi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya, ETSO Meslek Komite üyeleri ve ihracat yapan ETSO üye firmalarının yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Nevzat Taşkın, ETSO'da bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirterek:“Diğer illere göre Edirne KOSGEB desteklerinden yeterince faydalanamıyor. Üyelerimizin ve yeni girişimcilerimizin bu desteklerden faydalanmasını sağlamak için bilgilendirme toplantıları yaptığımız gibi aynı zamanda KOSGEB Edirne Müdürülüğü yetkilileri ile zaman zaman üyelerimizi yerinde ziyaret ederek destekler konusunda bilgilendirme yapıyoruz” diye konuştu.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen toplantıda, bilgilendirme ve destek hizmetler toplantıları yaptıklarını belirten KOSGEB Uzmanı, Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden Uslu, Avrupa İşletmeler Ağı projeleri hakkında bilgi vererek, Avrupa İşletmeler Ağı'ndan bölgemiz işletmelerinin nasıl faydalanacağı konusu ve bölgedeki yerel aktörlerle işbirliği konularında katılımcılara ayrıntılı olarak bilgiler aktardı.