ETSO heyeti TOBB 71. Genel Kuruluna katıldı

05 May. 2015 09:24
Etso Heyeti Tobb 71. Genel Kuruluna Katıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu’na katıldı.

Türkiye’nin 81 ilinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen Mali Genel Kurula; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren,TOBB Delegeleri ve ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın katıldı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleşen Genel Kurula, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kongre üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular. Anıtkabir ziyareti sonrasında, TOBB Birlik Merkezi Bahçesi’nde Genel Kurula katılan Oda ve Borsalar tarafından, katılımcılara her ilin yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Edirne yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stand büyük ilgi gördü

Genel Kurula katılan misafirler Edirne ürünlerine büyük ilgi gösterirken, Edirne ciğeri, beyaz peynir ve badem ezmesi ziyaretçilere ikram edildi.

TOBB 71. Mali Genel Kurulunda, Genel Kurula katılan oda borsa üyesi 1750 kişiye Edirne'nin yöresel ürünlerini ikram ettiklerini söyleyen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt: “ Edirne beyaz peyniri, badem ezmesi, hardaliye ve Edirne ciğerini Edirne'den katılan ekibimizle birlikte en iyi şekilde tanıttık. Bu ürünler tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. İlimizin bu değerlerini fırsat buldukça tanıtmaya ve ekonomik değer elde edecek şekilde piyasaya sunuyoruz.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Edirne ürünlerine yakın ilgi gösterdi. TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Edirne standını ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, ürünlerden tek tek tattı