ETSO Heyeti Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen 'Business Forum 2015'e katıldı

06 Ekim 2015 08:46
Etso Heyeti Kosova'nın Prizren Şehrinde Düzenlenen 'business Forum 2015'e Katıldı

Kosova'da bu yıl 2. si gerçekleşen 'Business Forum 2015' e Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden işadamı katıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir İriş ile Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve beraberindeki heyet ile İş Forumuna iştirak etti.

Açılış törenini Kosova Ekonomi Bakanı Blerand Staliveci, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Prizren Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramadan Muja, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Buş, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit gerçekleştirdi. Foruma işadamları, kurum temsilcileri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Açılış töreninin ardından ETSO Heyeti farklı ülkelerden 120 standın yer aldığı ticari fuarı ziyaret etti. Fuarda yer alan Türk firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunan ETSO Heyeti temsilcileri fuar ziyareti sonrası düzenlenen Prizren ve Kosova'daki yatırım imkanlarının tanıtıldığı konferansa katıldı.

Programın sonunda Prizren İş Forumu Başkanı ve Prizren Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş ile ortak işbirliği konuları hakkında bir görüşme gerçekleştiren ETSO Heyeti temsilcileri davetinden dolayı Buş'a teşekkürlerini iletti. İş Forumu Başkanı Levent Buş Türkiye'yi çok önemsediklerini ve iki ülke ticaret hacmini daha da genişletmek istediklerini dile getirirken, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir İriş ve Meclis Başkanı Mehmet Eren, Kosova'yı kardeş ülke olarak gördüklerini ve işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini ifade ettiler.