ETSO Heyeti EMITT 2017'de

27 Ocak 2017 14:34
Etso Heyeti Emıtt 2017'de

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT 2017, İstanbul'da başladı. 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP’ta 21.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 70'den fazla ülkenin katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai’nin katılımıyla gerçekleşti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Şaban Alabaş ve Mehmet Sıragezen ve ilimiz turizm sektörü işletmelerinden oluşan heyet 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2017'yi ziyaret etti.

TÜYAP Kongre Merkezi’ndeki Fuara, Trakya bölgesi ortak bir standla katıldı. Organizasyonu Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yapılan ve Trakya Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin birebir iş görüşmeleri yapmasını hedefleyen standda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri tanıtıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in bölgenin tanıtımı için hazır bulunduğu standa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu pek çok ziyaretçi gelerek bölge turizmi hakkında bilgi edindiler.

Trakya stand ziyaretinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ diğer illerin standlarını birlikte gezdiler. Ziyaretleri sırasında gerçekleştirdikleri görüşmeler çerçevesinde iyi uygulamaları tespit ederek, Edirne'de de uygulanabilirlikleri hususunda görüş alışverişinde bulundular. Diğer iller tarafından oldukça samimi karşılanan Edirne İli yetkilileri ziyaretlerini tamamlamalarının ardından fuardan ayrıldılar.